Visst har det blivit allt populärare att bo i storstäder framför att bo på landet, men varför inte kombinera storstadsmyller med lantlig idyll? Det är just vad man gör när man väljer att bosätta sig i en småstad – så varför inte välja anrika Västerås?

västerås hus hustak skymning - MINDREDet första man ska göra när man vill flytta till en stad såsom Västerås är att kontakta en mäklare som verkar i just staden man vill bosätta sig. En mäklare i Västerås känner till området och kan visa vilka områden som kan vara attraktiva att bosätta sig i just för dig beroende på din livssituation. Har du barn vill du troligtvis bo i ett lugnar mer barnvänligt område och är du yngre vill du säkerligen ha en lägenhet i en del av staden där det händer lite mer och där andra unga finns. Eller så vill du bo i ett område som är på uppgång, är lite hippt och inte har upptäckts av den breda massan ännu. Det är precis vad Expressen skriver om i ett reportage om Malin och Johan som lyckades knipa en trerummare i stenbyggnaden som fram till 1998 faktiskt användes som fängelse – nu tack vare en hel del renoveringar och finputs har byggnaden istället förvandlats till en av Västerås hetaste bostäder och området häromkring är det perfekta för den som letar efter ett hippare boende med renoveringschanser.

”– Med lägenhetens atmosfär, de tjocka väggarna, höga fönstren och den här utsikten trodde vi aldrig att vi skulle kunna bo här, säger hon enkelt.” läs mer hos Vestmanlands Läns Tidning.

Något att tänka på när man ska välja i vilket område man ska bosätta sig i är dock något helt annat än själva bostaden. Vad du ska kontrollera är försäkringskostnaderna. I Västerås är det nämligen stora skillnader på till exempel din bilförsäkring beroende på vart i staden du bor, vilket är något som Sveriges Radio uppmärksammat. Och summorna kan skilja sig rejält, ibland flera tusenlappar, så det är viktigt att ta reda på den här typen av saker också när man ringar in vilka områden man är sugen på. Ett tips är att både kolla upp detta själv och sedan ta hjälp av din mäklares expertis – för komihåg: ingen kan Västerås bostadsmarknad och allt runt omkring lika bra som en välrenommerad mäklare som verkar i staden!