Ett allt mer hektiskt vardagspussel gör att allt färre tränar. Men få vet att städa sin lägenhet förbränner lika många kalorier som ett pass på gymmet. Byt därför ut löpbandet mot dammsugaren och hantlarna mot dammvippan nästa gång du inte riktigt känner att du har tid att städa.

 

Ett modernt träningspass – städa ditt hem!

Allt fler väljer att välja städning framför träning. Det har visat sig att städning förbränner ungefär lika många kalorier som ett vanligt träningspass. Bara städning av ditt badrum förbränner lika många kalorier du som ett helt danspass – hela 79 kalorier. Tar du därefter upp dammvippan är du uppe i nära 200 förbrända kalorier. Att damma under en kortare period är ytterligare 109 kalorier som förbränns – och lägger du på det på en svabbning av dina golv är du redan uppe i 300 förbrända kalorier: lika mycket som en cheeseburgare. Men sluta inte där, för tar du fram dammsugaren åker hela 96 kalorier upp i rök, efter bara 30 minuter! Lika mycket som om du skulle stå på en crosstrainer. Efter det väntar dina fönster och en grundlig rengöring av spisen och ugnen vilket totalt omfattar 180 kalorier gör att du ligger väl över vad du normalt skulle förbränna u3936283-serious-cleaning-woman-wiping-up-the-floornder ett vanligt träningspass. Det går alltså att kombinera träning med

 

Om du inte vill städa eller träna?

Även om det kan vara en god idé att byta ut träningspasset mot en grundlig städning finns det tillfällen då det inte finns tid nog att städa allt själv. Ett sådant tillfälle är till exempel när det kommer till flytt. Många som ordnar med flyttstäd själv blir ersättningsskyldiga i efterhand på grund av att städning är bristfällig. Vid flyttstäd krävs det nämligen mer än vid en veckostädning. Att istället använda sig av en professionell städfirma är en garanti om att städningen kommer att utföras på ett korrekt sätt.