Vattenkran i badrumBadrummet är sällan det rum som vi lägger ned mest omsorg på när vi inreder. Men det är i detta rum som grunden läggs för en stor del av vårt välbefinnande. Därför kan det få stor effekt, bara man gör några enkla förbättringar.

Hur gör man sitt badrum trevligare. Det är lätt hänt att detta rum antingen är en aning kalt, eller att man å andra sidan stuvar in en massa saker där, som man inte har plats för någon annanstans. Även ett badrum som är snudd på överfullt, vilket är lätt hänt för en småbarnsfamilj, kan livas upp ganska enkelt. Här kommer några tips:

  • Köp snygga tvålpumpar, och fyll på med valfri tvål. Även billig tvål i refill-påsar känns lite exklusiv om pumpflaskan är det.
  • Förvara smart. Finns det många småsaker i badrumsskåpet som ligger huller om buller? Köp små lådor som du kan ha dem i.
  • Istället för en stor tvättkorg kan man ha flera mindre. Det är extra praktiskt om man har tvättstuga i källaren. Då kan man sortera direkt, och ha en korg för 60 grader, en för 40 och en för vittvätt.
  • Gör badrummet grönare. Ställ in en krukväxt som trivs i mörker.