Fokus på lampor i höst
 

De senaste åren har det blivit väldigt trendigt att ha lampor som får ta plats och belysningen blir allt viktigare. Just i höst satsar vi på lampor i glas eller metall.

 

Om du ska köpa en trendig lampa i höst bör du ha orden glas, metall och synliga ljuskällor i tankarna, skriver Sydöstran. Det är nämligen dessa tre faktorer som avgör om en lampa är trendig just nu, vilket betyder att vi bör lägga bordslamporna i trä och de tunga taklamporna med industrikänsla på hyllan ett tag. En armatur i genomskinligt glas eller blänkande metall är istället vägen att gå. Belysningen får även gärna vara synlig och ta plats nu i höst.

Satsa på lamporna

Med tanke på att lamporna gärna får synas och ta plats just nu är det självklart viktigt att de är snygga och rätt för hemmet. Det är även så att man gärna får lägga lite mer pengar på lampan, när den är så pass viktig för helheten i bostaden som den är just nu. Det kan exempelvis vara en idé att titta på designlampor hos Selected Pieces, som verkligen är inne och trendiga. Men om man inte har den plånbok som dessa lampor kräver går det självklart bra att även köpa en lampa i en billigare modell. Huvudsaken är att man satsar lite på lamporna eftersom de verkligen behövs nu när mörkret börjar komma.

”Vi går mot mörkare tider som kräver mysig inomhusbelysning.” Läs mer.

Se upp för begagnat

Om man vill spara in på priset rejält och kanske fynda en fin lampa på loppis bör man dock tänka till lite. Det är nämligen så att gamla lampor kan vara extremt brandfarliga och även ha elfel som gör att man får stötar av dem, skriver Expressen.