Så fort vårens solstrålar börjar skymtas är det dags att börja fixa i din vårträdgård! Du kan göra allt från att vårstäda, planera och plantera. Då får du en snygg trädgård även på tidig vår och förbereder även jorden för sommarblommorna. 

Även under tidig vår så går det bra att fixa och påta i trädgården. Och om du vill göra en större förändring så kan du dessutom ta hjälp av proffs inom trädgårdsplanering. Se över dina behov och fixa en vårfin trädgård!

Gör fint efter vintern

Det handlar egentligen om att göra fint efter vintern och hjälpa våren lite på traven. Det är något som man gör varje år som en gemenskap i trädgårdsmästarbostaden u Svanholm. Där håller Skurup-Söderslätts trädgårdsförening sin stora vårstädning inför våren, skriver Ystads Allehanda. Där rensas det i rabatter, ställs fram utemöbler och putsas fönster bland annat. Vad kan du göra i din trädgård? Det beror helt på hur väl du förberett din trädgård för vintern, hur stor den är och hur du vill ha det där. Men du kan göra allt från att kratta, till att så vårblommor och förbättra jorden med olika knep. I ett klipp från TV4 visar Bosse Rappne om vad du kan göra i trädgården under våren.

Gör en checklista

Det bästa tipset för att få struktur med i trädgårdsfixet är genom att göra en checklista. Börja med det mest akuta och bocka dig igenom listan. Saker som du kan göra är att rensa bort gammalt gräs, fylla på med mer jord, plantera buskar och perenner. Här följer ett tips kring gräsmattan:

”Många vill kratta bort höstlöven som ligger kvar på gräsmattan, men ett annat sätt är att köra över dem med gräsklipparen så att de blir finfördelade över gräsmattan, då fungerar det som gödning och ger näring till gräset istället”, skriver AlltOmBostad.