Inför en flytt är det enormt många saker som man bör tänka på. En utav dem är hur man ska göra med flyttstädningen. Städningen måste vara väldigt omfattande och man tjänar oftast på att anlita proffs.

3663262-close-up-of-a-woman-cleaning-a-bathroom

Att inte göra ett bra jobb när man flyttstädar kan stå en dyrt, skriver Metro. Speciellt om man bor i en hyresrätt eftersom hyresvärden faktiskt har rätt att begära pengar till att anlita en städfirma om den som ska flytta ut inte har gjort sitt jobb ordentligt. Det här är faktiskt ett vanligt förekommande problem och om man helt enkelt inte har lust eller kan göra flyttstädningen själv, är det alltid bäst att anlita en firma. Även om det kan vara lite dyrt, blir det ännu dyrare om man får betala för att hyresvärden ska anlita någon och då har man dessutom städad själv i onödan.

Bättre anlita proffs

Och eftersom man som privatperson faktiskt får göra avdrag för flyttstädning, behöver det inte kosta skjortan. Rutavdraget får göras på halva arbetskostnaden och har man en mindre lägenhet exempelvis, kommer det inte alls handla om så mycket pengar för städning i slutändan. Om man ska anlita en flyttfirma och till exempel bor i Stockholm finns det ett enormt utbud av firmor att välja mellan. En utav de firmor som har bäst recensioner är Spodra Lux som man kan läsa mer om på spodra.se/flyttstädning.

Omfattande städning med många moment

Men innan man anlitar en firma som ska sköta flyttstädningen åt en, är det viktigt att man tittar på vad just den firma som man är intresserad av har att erbjuda. För att städningen ska vara en fullgod flyttstädning ingår många olika moment och dessa bör man stämma av med firman innan man ger dem uppdraget. Läs mer.