I samband med en flytt från en bostad till en annan är det mycket att tänka på och ordna med. Att städa ur sin gamla lägenhet och göra den redo för den som ska flytta in är ett stort arbete som faktiskt går att effektivisera med hjälp av några knep.

Flyttstädningen är ofta det sista och tråkigaste momenten i samband med en flytt. När en ny bostad står redo för inflyttning är ofta städning av den gamla inte det roligaste att tänka på. Slarvas det med städningen kan det dock bli kostsamt, så det är klokt att göra det rätt från början. Det är inte helt enkelt att få det rätt, och allt fler slarvar.

”Städningen har under många år blivit allt sämre”, säger Helén Nyquist, som är fastighetschef på Ystadbostäder till Hem & Hyra.

Undvik misstagen

Ett vanligt misstag vid städning är till exempel att börja i fel ordning. Genom att börja uppifrån faller damm och annat smuts ner på golvet och kan städas bort i städningens sista moment; golvstädningen. Den som vill vara på den säkra sidan kan istället för att få gråa hår när det gäller städningen anlita en professionell firma som kan göra jobbet. En sådan hittas enkelt på https://www.losningar.se/flyttstadning/ och behöver inte kosta en förmögenhet. Professionella företag lämnar hemmet rent och gör inte de misstag som annars är lätta att göra.

Lista gömställena

När städningen pågår är det viktigt att komma ihåg att en flyttstädning inte är detsamma som en vanlig vardagsstädning i hemmet. Det finns många ställen som lätt glöms bort och lämnas smutsiga. Sådana platser kan vara på lampknappar, klädhängare, ovanför skåpsluckor och på element. En tydlig lista över allt som ska städas är ett bra sätt att inte missa något viktigt.