pexels-photo-105934Många drömmer om att byta ut den tråkiga duschen mot badkar och genom att göra det så säkrar man upp får många mysiga stunder i badrummet och en härligare känsla överlag.

Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum, så varför inte se till att skaffa ett riktigt snyggt och bra badkar? På Badspecialisten.se kan du kolla in allt du behöver och lite till för det drömmiga badrummet.

Att tänka på

Men för den som ska skaffa ett helt nytt badkar kan det vara bra att läsa på endel innan man köper ett. Detta för att alla funktioner, mått och annat ska stämma. Kvalitéten spelar såklart roll och det finns massor av badkar på marknaden och priserna kan skilja sig mycket åt. Men man får ofta vad man betalar för, vilket dock inte alltid gäller så det kan vara bra att höra sig för om man funderar på att köpa ett märke som man aldrig hört om. I Expressen ges det tips på vad som kan vara bra att tänka på när man väljer badkar, där saker som storlek, bubbelbadkar eller vanligt, ljudnivå på dessa funktioner, om man vill ha ett inbyggt badkar eller ett fristående och vilket material man vill ha det i exempelvis. Ett vanligt porslinskar är klassiskt och funkar alltid, men det kan också vara snyggt att slå till på ett i marmor, eller kanske sten.

Hälsosamt att bada – men glöm inte städning

Ny forskning visar faktiskt på att ett bad i badkaret kan vara lika hälsosamt som att jogga en tur, i alla fall om man ska tro denna artikel från SVD. Men glöm inte att rengöra karet regelbundet, annars kan det bli riktigt äckligt.

”Ja, efter varje bad bör man rengöra badkaret. När man nyligen badat finns också bakterier från hudkostymen och även bakterier i vanligt kommunalt vatten”, säger Marie Louise Danielsson-Tham är professor i livsmedelshygien till Metro.