I vintertider är det få som renoverar sin sommarstuga. Men att redan nu börja planera inför sommarens vistelse ute på landet kan vara en god idé. Under de senaste åren har det kommit allt fler smarta lösningar för dig som bor i en sommarstuga. Bl.a. lösningar för dig som vill surfa billigt, dra ner på elkostnader och vill inreda smart.

Surfa billigt

Det är PC för Alla som har publicerat en undersökning om de billigaste alternativen för mobila bredband. Fördelarna med att välja smart kan resultera i hundratals sparade kronor varje månad. Vidare är det fördelaktigt att själv välja en lösning utifrån det nät som finns tillgängligt ute vid din sommarstuga. För många är mottagningen bristfällig ute på landet, då finns det ofta leverantörer som erbjuder lösningar anpassade för specifika områden. Beroende på vad du använder din surf till finns det olika alternativ. Vissa företag erbjuder lösningar för dig som vill streama film och musik, medan andra främst är intressanta för dig som läser nyheter och kollar sociala medier.

Generera din egen el med solceller

I en liten sommarstuga på enbart 63 kvadratmeter satte Peter Sareklint upp solpaneler på taket. Nu är han självförsörjande på el under sommarhalvåret. Den stora skillnaden idag ligger i att nya tekniska lösningar erbjuder möjligheter till att lagra el under natten. Lösningen är tillräcklig för att försörja hushåll som använder sig av apparater drar mindre ström –3396943-sommarstuga till exempel ett 12v kylskåp.

Inred med stil

För många är 25 kvadratmeter allt för litet för att leva och bo trivsamt. Men med smarta lösningar går det att få den minsta stugan att upplevas som ett slott. De smartaste lösningar är ofta de minsta. Du vill exempelvis inte använda sig av mer saker än du behöver. Det gäller möbler så väl som inredning. Att möblera med flyttbara och flexibla möbler kan även underlätta om du vid tillfälle behöver anpassa rummet efter behov. Att använda smarta förvaringslösningar som korgar, lådor och att nyttja hela höjden på rummet underlättar även för dig som vill ha större möjligheter till att förvara saker.