Ljus inredning med vackra detaljer i naturmaterial. Tegelsten, trä och självklart mycket grönska. Ett nyrenoverat utehus och två garage, mitt i centrala Västerås. Spana in det inspirerande hemma hos-reportaget som får alla bli sugna på att köpa ett tegelhus en av Sveriges trevligaste städer!

Det finns många anledningar att flytta till Västerås. Inte nog med att den är en trevlig stad med trevliga människor så är det dessutom riktigt exotiskt! Hurdå? Jo, för just nu har Västerås haft värmerekord. 28 grader var det i helgen, alltså var det 10 grader varmare i Västerås än på Mallorca! Bara bra saker med hettan? Jo, det mesta är väl positivt. Förutom att myggen kommer fram, såklart, säger en kvinna som blir intervjuad av SR.

Vem vill inte bo stort?

Men så värst exotiskt kanske det inte behöver vara? Vem håller inte med om att det vackra finns i det enkla, och det behöver inte bli avancerat eller ens dyrt. Varför inte snickra ihop en avlastningshylla själv? Erika, som inrett sitt hem med sådan kärlek och värme, säger själv att det inte behöver kosta mycket för att få det hemtrevligt och trendigt:

– I vardagsrummet är det bilder från Thailand som jag har plåtat och låtit förstora. Jag har nyligen gått en fotokurs. Det är häftigt att fixa saker med ganska små medel. Jag köper inga dyra saker, säger Erika.

Att göra sina egna prylar och grejer är ett roligt sätt att skapa en kreativ och personlig miljö på. Erika i hemma hos-reportaget kanske kan ge fler inspirerande tips, läs hela det inspirerande reportaget här!

Lite mer inspiration: